مطالب تخصصی

آشنایی با خطوط انتقال مواد در صنایع غذایی و بهداشتی و دارویی

در صنایع مختلف از دو روش مکانیکی و پنوماتیکی برای انتقال مواد استفاده می شود. مواد به صورت مکانیکی توسط تسمه نقاله حمل می شوند.

تسمه نقاله با موتور و چرخ دنده کار می کند و به دلیل پوشش نامناسب ریل انتقال مواد در حین حرکت روی تسمه نقاله به اطراف پرتاب شده و گرد و غبار در هوا پخش می شود و باعث آلودگی و هدر رفتن مواد می شود.

سیستم انتقال پنوماتیک برای انتقال مواد پودری، فله خشک و مایعات به دو روش فشار منفی (مکش) و فشار مثبت (دمیدن) می باشد. به طور کلی روش پنوماتیکی مزایای بهتری نسبت به روش مکانیکی دارد. از آن جمله می توان به عدم وجود گرد و غبار و هدر رفت مواد به دلیل جابجایی مواد در کانال ها و لوله ها، صرفه جویی در هزینه و حفظ بهتر محیط زیست اشاره کرد.

 

  جهت استعلام قیمت خرید چسب زن کارتن، اتوماتیک، نیمه اتومات، صنعتی، برقی، سفارش، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ با واحد مشاوره فنی تماس بگیرید.

09355660815

2نکته مهم برای خطوط انتقال مواد :

دو عامل اصلی برای انتخاب روش انتقال مواد وجود دارد:

نوع و خواص موادی که نیاز به بحث و تحقیق کامل و تخصصی دارند و ویژگی های محیطی. نکات مهم برای انتخاب روش مناسب در زیر ذکر شده است.

بررسی خواص مواد برای انتقال با جاروبرقی صنعتی:

مواد پودری و خشک یا گرانول های همگن مواد مناسبی برای حمل و نقل توسط سیستم حمل و نقل هوایی هستند. موادی مانند آرد، شکر، دانه های خوراکی، سیمان، ماسه، رزین، پودر فلز و سایر مواد صنعتی برای انتقال پنوماتیک جاروبرقی های صنعتی به راحتی و بدون تلفات و بدون آلودگی محیط زیست مناسب هستند. با این حال، مواد مرطوب یا دانه های ناهمگن با وزن ها و اندازه های مختلف، دانه های سنگین و ماسه مرطوب برای انتقال مکانیکی مناسب هستند.

بیشتر بخوانید: بالابر ماردونی

نکات مهم در مورد ویژگی های محیطی:

برای استفاده از سیستم انتقال پنوماتیک باید برخی از شرایط محیطی و همچنین نوع مواد و خواص آن را در نظر گرفت.

1- نرخ انتقال مواد:

قبل از انتخاب سیستم انتقال مواد، نرخ انتقال با توجه به نیاز مجموعه تعیین شود. سرعت انتقال مواد می تواند از چند کیلو تا چند تن در ساعت متغیر باشد.

2- فاصله حرکت:

از آنجایی که ممکن است برخی از مواد در فواصل طولانی از بین بروند، عموماً از سیستم های مکانیکی برای انتقال مواد در فواصل کوتاه استفاده می شود.

با این حال، سیستم حمل و نقل هوایی در فواصل تقریباً 200 یا 300 متری برای جلوگیری از اتلاف مواد استفاده می شود. به علاوه اگر مسیر حرکت مواد در حین انتقال مداری باشد، سیستم انتقال مواد هوا عملکرد بهتر و ساده تری خواهد داشت.

3- محل استفاده:

باید دقت شود که جاروبرقی صنعتی در داخل یا خارج از منزل استفاده شود. از آنجایی که استفاده از سیستم مکانیکی در فضای باز باعث قرار گرفتن مواد در معرض باد، باران و سایر آلودگی ها می شود، استفاده از جاروبرقی صنعتی و سیستم انتقال هوا در چنین مواردی بسیار کارآمد خواهد بود.

4- نحوه نگهداری:

احتمال ریزش مواد در حین انتقال مواد در سیستم انتقال مکانیکی وجود دارد. این امر باعث می شود که محیط به نظافت روزانه نیاز داشته باشد. در این صورت باید سیستم را به طور مرتب بررسی و تمیز کرد.

با این حال، هیچ گونه تلفات و هدر رفت مواد در سیستم انتقال هوا وجود ندارد. بنابراین نیازی به تمیز کردن و بررسی روزانه ندارد.

اما در این سیستم احتمال گرفتگی لوله ها وجود دارد، بنابراین خطوط انتقال باید در فواصل زمانی معین مثلاً هفتگی یا ماهانه بررسی شود تا سریعا رفع شود. زیرا تراکم در هر نقطه از سیستم باعث ایجاد مشکل برای کل سیستم انتقال می شود.

بیشتربخوانید: دستگاه چسب زن کارتن اتوماتیک مدل Tpsd01 چیست ؟

خطوط انتقال مواد در صنایع غذایی

انواع روش های پنوماتیک:

دو روش برای انتقال مواد با جریان هوا وجود دارد: دمیدن و مکش. در روش دمیدن هوای فشرده مواد را به حرکت در می آورد در حالی که در روش مکش با ایجاد خلاء مواد جابه جا می شوند.

از هر دو روش می توان برای انتقال مواد با چگالی بالا و کم استفاده کرد. انتقال پنوماتیک روش راحت تری نسبت به روش مکانیکی است زیرا خطر ریزش یا از بین رفتن مواد وجود ندارد. روش انتقال هوا به طور کلی برای انتقال موادی مانند پودر و گرانول استفاده می شود.
• روش دمش:

کدر این روش مواد با ایجاد جریان هوا با فشار بالا مثبت با کمپرسور هوا یا دمنده منتقل می شوند. سیستم دمنده از یک مخزن، لوله های انتقال و یک کمپرسور هوا تشکیل شده است.

در این روش مواد بین کمپرسور هوا و مخزن قرار می گیرند و هوای فشرده مواد را به سمت مخزن می راند. سیستم نوبت دهی برای حمل و نقل مواد سنگین تر در مسافت های طولانی تر مناسب است.
• روش مکش:
در این روش از مکش صنعتی و مخزن رابط سیکلون استفاده می شود، مکش صنعتی با ایجاد فشار منفی (خلاء) مواد را جذب کرده و از طریق لوله های اتصال به مخزن منتقل می کند.

به لطف شکل مخروطی مخزن، تخلیه به راحتی انجام می شود. این روش برای مسافت های کوتاه استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: دستگاه بالابر و بسته بندی محصولات

مزایای انتقال مواد پنوماتیکی :

مایعات، ذرات ریز، سیمان، نشاسته، شکر، آرد، گلوله های پلاستیکی، رزین، زغال سنگ و غیره. انتقال و جابجایی مواد به روش پنوماتیک با سرعت زیاد و بدون هدر رفتن مواد و ایجاد آلودگی انجام می شود. سایر ویژگی های گیربکس پنوماتیک عبارتند از:

• ناوبری ساده:
در حمل و نقل پنوماتیک می توان از مسیرهای مختلف انتقال مواد را انجام داد و مسیریابی را به راحتی ایجاد کرد. در روش مکانیکی انتقال مواد با نوار نقاله فقط به صورت مستقیم و در نهایت با شیب کمی انجام می شود.

در حالی که در روش بادی با استفاده از ساکشن کاپ جهت گیری بهتر و راحت تری صورت می گیرد و خط انتقال می تواند عمودی باشد.

و افقی. بدون نیاز به فونداسیون. در محیط های با تراکم تجهیزات، بهتر است از روش مکش استفاده شود، زیرا انتقال قدرت مانور بیشتری دارد. در روش مکانیکی برای ایجاد خط انتقال باید تجهیزات را حمل کرد و این فرآیند بسیار پرهزینه است.

• بهداشت و ایمنی:
در انتقال مکانیکی مواد به دلیل عدم وجود پوشش در اطراف خط انتقال، مواد با عبور از نوار نقاله نشت کرده و پراکنده می شوند.

در صورت مسطح بودن تسمه نقاله و وجود پیچ خوردگی در جاده و یا انتقال از یک نوار نقاله به نوار نقاله دیگر، مواد در محیط رها می شوند و در صورت خطرناک و قابل اشتعال بودن این مواد شیمیایی، ایمنی و سلامت محیط، کارگران و کارگران را تضمین می کند.

جمع آوری این مواد در خطر انقراض به زمان و هزینه نیاز دارد. علاوه بر این، استفاده از روش انتقال مکانیکی در کارگاه های تولید مواد غذایی نیز بر سلامت محیط تأثیر می گذارد.

• نگهداری آسان:

در روش انتقال مکانیکی تعداد زیادی نوار نقاله و غلتک، بلبرینگ و … خطوط انتقال را بررسی کنید عدم استفاده بهینه از قطعات منجر به بروز حوادث و سوانح می شود.

شرایط ذکر شده باعث می شود راندمان روش مکانیکی کمتر از مکش باشد. جاروبرقی صنعتی قطعات متحرک کمتری دارد و در نتیجه استهلاک کمتری دارد.

سطح نگهداری جاروبرقی کمتر از اجزای روش مکانیکی است و در بیشتر موارد به تمیز کردن دوره ای فیلتر محدود می شود. علاوه بر این، نصب و ساخت خطوط انتقال در این روش بسیار ساده است.

گروه فنی تاپ ماشین

مجموعه تاپ ماشین با سالها تجربه در زمینه طراحی و تولید ماشین آلات صنعتی مورد استفاده در کارخانه های مواد غذایی به کمک مهندسان و کارشناسان با تجربه در این زمینه توانایی تولید کارآمد ترین دستگاه ها را با کیفیت بسیار بالا داشته و سعی بر هرچه بهتر کردن خدمات خود دارد.

در این مجموعه انواع دستگاه های قالب زن فلافل، دستگاه چسب زن کارتن ، سرخکن صنعتی، ردیف کن بطری ، میکسر و چرخ گوشت صنعتی، نوار نقاله و میز ترافیک گردان با ظرفیت های مختلف تولید می شود که پاسخگوی هرگونه نیاز کارخانه ها هستند.

تمامی دستگاه های تولید شده در این مجموعه و قطعات مورد استفاده در انها در بالاترین کیفیت ممکن ساخته شده اند و دارای دفترچه راهنمای نصب و راه اندازی و سرویس های دوره ای و همچنین خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر می باشند.

علاوه بر این می توانید به کمک مشاوره های رایگان پیش از خرید در این مجموعه دستگاه هایی مناسب با ظرفیت تولید کارخانه خود خریداری کرده و باعث افزایش سرعت تولید و کیفیت محصولات تولیدی شده و در پی آن سود اوری و بهره وری بیشتری برای کارخانه داشته باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.